Platformas Testa Topiks 👋

Skatamies kas strādā, kas nē un rakstam, lai es varu izpētīt risinājumus!

Mazie attēli iemetot visus uzreiz:

4k ~2.9MB kaķis

Vnk iemetot yt linku: https://www.youtube.com/watch?v=VuTMphDrc4A

Ja izmanto yt share saiti:

2 Likes

Forums ± gatavs, pēdējie uzlabojumi:

!pilnībā pārkāpts uz ocz.lv domēnu

!atslēgts ikdienas kopsavilkuma spams, kas nāca uz epastiem.

!pāris uzlabojumi ātrdarbībai

!notestēta backup un restore procedūra un atdzīta par labu esam.

Priecīgu lietošanu! :slightly_smiling_face:

Post must be at least 20 characterus garsh, test-test-test )

20 char limits nahrinizēts.

Mazliet apraksts par šīs lapas hostinga pieredzi, varbūt kādam noder nākotnes projektam:

Tātad Discourse pamatā tika izvēlēts, jo tas tiek uzskatīts kā vienu no ērtākajiem forumiem uz kuru nomigrēt vBulletin foruma saturu un lietotājus.

Un jo vairāk es viņu lietoju, jo vairāk tas man iepatīkas, automātiski spiež attēlus, automātiskas backup procedūras, mazliet jāpierod pie gui, bet pietiekami ērts, lai nesajuktu prātā. Iebūvēts tonnām antispams un statistika, lai saprastu, kas vainas un citas vērtīgas lietas no administratīvās puses.

Un tad vēl jauda! Šeit vairāk tehniskais apraksts no chatgpt, bet idejiski, vajag ātrus procesora kodolus, pietiekami daudz ramu un šī sistēma vienkārši lidos.

Gribēju piemitināt, ka uz šī servera netiek darbināts e-pasta serveris, tiek izmantots SMTP serviss no Brevo, pirmkārt, tas noņem liekas slodzes no VPS. Otrkārt, ja Brevo nomirst, ļoti ātri ir iespēja pārslēgties uz citu SMTP servisu. Tas būtu mazāk kā 15 min jautājums.

Tad nu izvēle krita par labu Vultr high freqfency VPS ar 2C un 2GB ram un 80GB nvme pa 18$/mēn(tagad vārgs $ kurss, mums tie ir 15€/mēn), serveris izvietots Stokholmā (Pēc BF spēlēšanām tā, likās visprātīgākā lokācija). Šķita, ka tas būtu absolūtais minimums, lai varētu kārtīgi pamēģināt uz ko tā sistēma ir spējīga un tad pielāgot plānu pēc vajadzības.

Šie high freqfency kodoli ir vecie intel Skylake@3.7ghz, nav nekas mega, bet tomēr iespaidīgi. Čaļi spiež ~1300 punktus SC Geekbench 6 no šiem VPS.

(Salīdzinājumam mūsdienu bare metal dzelži Ultra 5 245k būs 2.9k un AMD 9600x ap 3.2k, so ir kur augt… :sweat_smile: )

Anyways, tad kā velk šis vps? Izskatās ka baigi labi. 31.01 ap 10:00 sāku izsūtīt uzaicinājumus ap 80 eoziešiem un 30 gab paspēja dienas laikā piereģistrēties un sākt kaut ko darīt. Izskatās ka serverim no tā ne silts, ne auksts. Faktiski visi diena procesora noslodzei tika pavadīta “pļukājoties” ap 1-2%.

Protams, es saprotu, ka saturs te nav, visi pieprasījumi pa taisno tiek lasīti no rama un tie ir faktiski ideāli apstākļi tagad, bet vēlāk, būs aizstures, kad sāks nākt pieprasījumi uz nvme, bet nu so far – so good.

Par trafika ātrumu ar nevar sūdzēties, instalējot redzēju lejupielādes pat 150+MB/s, so pieņemu ka truba pat netiek limitēta uz 1Gbit, tīri pudeles katls būs procesora ātrums.

1 Like

Fun fact: Tu vari labot arī jau izsūtītu pm.

Forumā beidzot iestatīts arī 24st pulkstenis.

image

Logucim baltais fons nav likvidējams? Noņemu it kā background šim png, bet šķiet, ka uploadojot bildi pieliekas balts fons. Tas pats liekot logo?

Karoče, ja viņš nemāk caurspīdīgu fonu uzlikt, tad var pamēģināt šo, uzliku background kas saskan ar fona toni headerim (man tumšs, nezinu vai pastāv arī gaišs šeit).

p.s. sorry, man pie minor web design lietām OCD ieslēdzas :smiley:

3 Likes

Paldies par rūpēm! :innocent:

Brīvākā brīdī pačekošu, kas ar tiem logo.

Idejiski, mobīlajam un desktopam ir divas dažādas tēmas:

Desktopam - gaišā

Mobīlajam - tumšā

Mēģināšu sākumā iebakstīt proper no-background png risinājumu, bet ja nesanāks, iespējams būs jāpariet abiem uz vienādām fona krāsām.

Interesanti ka patforma reāli arī paredz atsevišķi logo likt gan priekš mobīlās, gan priekš desktop, tākā varētu būt jau ieplānots, ka caurspīdīgais png varētu nebūt iespējams…

Lietotāju sadaļā kaut kā šķietami gļukaini strādā kārtošanas pogas. Piemēram, šajā gadījumā, izvēloties kārtot skatīto tēmu skaitu dilstoši, mans profils uzrādās dubultā.

Tas nav kaut kāds kešatmiņas gļuks?

Man gan ar lietotāju, gan bez logina (un ar incognito) atrod tik vienu eksemplāru.

Izmēģināju uz citas os - minta un firefox. Tāpat rādās dubultā man.

Jup, man tas pats uz mani pašu,

Vai tik tā nav domāta kā kaut kāda spec. fīča, ka platforma parūpējas, lai Tev vieglāk salīdzināt sevi ar citu lietotāju (Tāpēc viņš vēl izmet Tevi pašā augšā otrreiz un iezīmē dzeltenu).

Pieņemu ka šo nav vērts mēģināt salabot. Varbūt salabosies automātiski ar nākošajiem updeitiem.

1 Like

Kaut kā neredzu kur varētu savu tēmu dzēst vai slēgt. Akls?